Rewelecyjne publikacje

Atrakcyjne nowinki

Moja pierwsza kanadyjska wiza

Otrzymanie wizy do Kanady wcale nie jest problemem bardzokłopotliwym, jakby to mogło wyglądać za pierwszym razem. Bieżący artykuł to doskonała sugestia dla wszystkich osób, jakie w najbliższym okresie planują polecieć do Kanady, jednak nie mają podstawowego doświadczenia jak uzyskać wizę.

O czym trzeba pamiętać? – Kanada wiza
Na początku należy nadmienić o fakcie, że wiza do Kanady> jest wymagana nie tylko w razie przyjazdu do tego pięknego kraju, ale w trakcie wyprawy przejazdem. Polacy, którzypotrzebują udać się do Kanday jedynie w celach krajoznawczych nie muszą posiadać tradycyjnej wizy. W Obecnie niezbędny jestjedynie zaświadczenie eTA (electronic Travel Authorization), który wolno uzyskać internetowo, bez potrzeby wychodzenia zmiejsca zamieszkania.

eTa do Kanady online

Zdobycie poświadczenia eTA absorbuje dosłownie kilkanaście minut i co najważniejsze wszystko możesz zrealizować za pośrednictwem sieci internetowej. Elektroniczna wiza Kanada jest zatem ogromną oszczędnością czasu, pieniędzy a także znacznych nerwów. Aby otrzymać konieczne zaświadczenie trzeba wypełnić specjalny podanie, które, wolno wyszukać na www etacanadaonline.com/pl/. Wniosek można odszukać także na stronie ambasady Kanady, jednakże niestety dostępny jest w tym miejscu jedynie w języku angielskim oraz francuskim. Po uzupełnieniu wniosku należy odpowiedzieć na kilka bezproblemowych zapytań (np. czy byliśmy zatrzymani, czy mieliśmy relacje z ludźmi cierpiącymi na gruźlicę itp.). Do otrzymania dokumentu eTA wymagany jest paszport oraz mejl, na który dostaniemy dokument eTA.

Ile kosztuje eTA?

eTA do Kanady to suma blisko 31 zł (7 dolarów kanadyjskich). Należności należy rzecz jasna w praktyczny sposóbwykonać online za pomocą karty kredytowej. Pamiętać trzeba także o tym, iż za pośrednictwem eTA zdołamy w Kanadzie rezydować maksymalnie do 6 miesięcy. Wskazane jest nadmienić również o tym, że dokument aktualny jest przez okres 5 lat od chwili wydania. Podróż odbywa się wyłączniena podstawie paszportu, w następstwie czego nie ma potrzeby printowania otrzymanego e-mailem dokumentu.

Elektroniczna wiza do Kanady

Elektroniczną wizę można zarejestrować internetowo tylko jeden raz,jednej osobie. W praktyce implikuje to, że 5-cio osobowa rodzina wybierając się do Kanady musi wypisać formularz pięć razy. Jak nadmieniono u góry wiza jest aktualna zaledwie przez 5 lat, jednak jeżeli nasz paszport przedtem utraci ważność, tosamoczynnie wiza także przestanie obowiązywać. Czas otrzymywania elektronicznej wizy trwa tradycyjnie od 1 do 3 dni. W trakcie wyrabiania dokumentu eTA nasz paszport musi być obowiązujący co najmniej 180 dni po dacie zakończenia wycieczki.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.