Rewelecyjne publikacje

Atrakcyjne nowinki

Tymczasowa wiza do Australii

Tymczasowa wiza do Australii

Wiza do Australii jest dedykowana dla osób które, nie są rezydentami a także obywatelami Australii. Wyróżnia się kilka typów wiz. O ile chcemy przylecieć do Australii na wakacje bądź spotkać się z najbliższą rodziną czy też znajomych, to idealną możliwością jest wiza krajoznawcza. Jeżeli potrzebujemy przylecieć do Australii, aby kontynuować swoją naukę albo podwyższyć swoje wykształcenie i kształcić się w jednej ze szkół w Australii, przydatna tu wobec tego będzie wiza edukacyjna. Jeśli mamy już studia wyższe, a także zdolności praktyczne, a następnie zostaniemy zatrudnieni przez Australijskiego pracodawcę korzystna tu zatem będzie tak zwana wiza pracownicza. Wszystkie tego rodzaju wizy są tymczasowe, mają zatem ograniczenia czasowe. Przed końcem ważności wizy musimy wobec tego wyjechać z Australii, lub starać się o następną wizę, by wydłużyć nasz pobyt w Australii. Niestety nie każda wiza czasowa do Australii upoważnia daną osobę do realizowania w danym kraju pracę. Mając na przykład wizę turystyczną, to praca w tym przypadku jest zabroniona, nie zdołamy tu w takim razie pracować. Posiadając wizę studencką zdołamy pracować jedynie na pół etatu, a na wizie pracowniczej zdołamy pracować jedynie na rzecz pracodawcy, który nas polecił i zaangażował. Nie zdołamy objeść tych warunków gdyż grozi to pozbawieniem wizy, a nawet deportacją z danego kraju.

Wiza australijska czy inaczej eTA do Australii

Najczęściej wszystkie jednostki, które chcą przylecieć do Australii ubiegają się o stałą wizę w tym kraju. Istnieje zatem wiza, która daje nam normalny, nieprzerwany pobyt oraz życie w Australii i przypadają nam wtedy praktycznie takie same warunki jakbyśmy byli rzeczywistymi obywatelami.

Jednostki mające wizę stałego pobytu w Australii po kilku latach zdołają również ubiegać się o australijską narodowość.

Wiza do Australii – w jaki sposób ją zdobyć?

Bardzo znacząca jest tu sytuacja w jakiej znajduje się jednostka, która potrzebuje ją uzyskać, a migracyjne przepisy prawa w Australii bardzo często jest przekształcane. Nie zmieniają się wyjątkowo 3 nurty:
– migracja na podstawie przesłanek zawodowych. Należą w związku z tym do niej: wiza skilled, którą funduje pracodawca. Aby ją otrzymać trzeba mieć także adekwatne doświadczenie, a nawet wyedukowanie zawodowe, którego poszukuje się w Australii. Trzeba znać także na poziomie komunikatywnym język angielski;
– migracja rodzinna. Przysługują tu zatem wizy:
partnerskie, wizy dla rodziców, wizy dla niepełnoletnich, i inne wizy rodzinne.
W tym przypadku nie trzeba znać języka angielskiego. Konieczny jest sponsor australijski, jaki jest członkiem naszej najbliższej rodziny.

Bardzo istotne również jest położenie w którym się znajdujemy, gdy potrzebujemy ubiegać się o wizę. Istnieją 2 typy wiz: ,,offshore” i również „onshore”. Wizę offshore wolno wygenerować jedynie gdy nie jesteśmy jeszcze w Australii, z kolei wizy onshore kiedy jesteśmy jedynie w Australii.

Zobacz więcej: Australia Visa For US Citizens.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.