Rewelecyjne publikacje

Atrakcyjne nowinki

Ważny temat dla podróżników – wiza Australia

Wiza do Australii

Australia jest nader modnym miejscem na podróż pod wieloma względami. Jest to kraj, który słynie z ładnej i dzikiej fauny oraz roślinności, szerokich plaż i sprzyjającej aury pogodowej. Wynagrodzenia w tym kraju należą do największych na świecie, natomiast australijskie władze są przychylne na emigrantów. Wiza do Australii uzyskiwana jest bez problemu osobom z konkretnym wykształceniem.

Wiza Australia – wymagania oraz ograniczenia

http://ivspro.pro-linuxpl.com/AUSTRALIA/img/stones-2644164_1280.jpg
Turyści planujący wylot do Australii na maksymalnie 3 miesiące, muszą postarać się o wizę turystyczną. Z takiej wizy korzystają zwykle turyści lub jednostki, które pragną odwiedzić familię albo brać udział w spotkaniu biznesowym. Na tej wizie wolno także podjąć edukację nie dłużej niż przez okres 3 miesięcy. Kłopotem jest niemożność podjęcia pracy.
Turyści zdołają starać się o wizę elektronicznie, za pośrednictwem strony urzędu emigracji w Australii. Pożądane byłoby wspomnieć, że nie posiadają oni obowiązku wykonywania diagnostyki lekarskiej a także wykupywania ubezpieczenia.

Australia wiza turystyczna

Podróżnicy mają do wyboru 2 warianty wizy turystycznej:
* Wiza do Australii eVisitor, nadana na termin 12 miesięcy z prawem jednokrotnego 3-miesięcznego pobytu. O wizę tę wolno aplikować będąc poza terytorium Australii.

* Wiza Visitor, nadawana na czas 3, 6 lub 12 miesięcy. Za tę wizę trzeba zapłacić, i dodatkowo drobiazgowo umotywować powód, dla którego, ktoś ubiega się o pobyt dłuższy niż 3 miesiące. Wolno o nią aplikować będąc zarówno w Australii wtedy jednak koszty będą wysokie. Wiza ta, podobnie jak eVisitor, również nie zezwala na wykonywanie pracy w tym państwie.

Wiza Australia a rozpoczęcie pracy zarobkowej

http://ivspro.pro-linuxpl.com/AUSTRALIA/img/AustraliaETA102.jpg

O wizę Work and Holiday mogą ubiegać się jednostki dorosłe, które nie przekroczyły 31. roku życia oraz mają obowiązujący paszport. Wymogi w stosunku do nich to:
– wykształcenie wyższe lub co najmniej 2 lata studiów licencjackich,
– certyfikat poświadczający znajomość języka angielskiego,
– potwierdzenie posiadania środków, umożliwiających utrzymanie się w Australii,
– bilet powrotny bądź na dalszą podróż albo posiadanie gotówki na jego zakup,
– zakupiona polisa zdrowotna,
– poświadczenie wydane przez Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej, uwierzytelniające spełnienie opisanych tu postulowań.
Wiza Work and Holiday pozwala na rozpoczęcie pracy, nie dłużej niż 6 miesięcy u jednego pracodawcy a także wielokrotne przekraczanie granicy Australii.

Dowiedz się więcej: eta visa Australia.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.